Rajčatová polévka

1. srpna 2015


Začínají nám už dozrávat první rajčátka, tak jsem se vrhla do vaření polívčičky a ruku na srdce - je to úplně něco jiného, než když ji děláte jen z rajčatového protlaku. Navíc je naprosto jednoduchá a potřebujete jen pár základních ingrediencí a koření. Tak pojďme na to!


Suroviny: 
• 4 velká rajčata
• 1 mrkev
• kousek celeru
• kousek petržele
• 1 cibule
• 500g passaty (loupaná pasírovaná rajčata, lze použít i protlak či plechovku s loupanými rajčaty)
• 2 lžíce třtinového cukru
• 3 kuličky pepře
• 3 kuličky nového koření
• 1 celá skořice
• 2 bobkové listy
• řepkový olej




1. V hrnci zpěňte na oleji najemno pokrájenou cibuli, poté poprašte třtinovým cukrem a nechejte ho krátce zkaramelizovat. Přidejte očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření a nechejte tak 5 minut restovat. Poté přidejte na kostičky pokrájená čerstvá rajčata a znovu nechejte 5 minut restovat.

2. Přilijte pasírovaná rajčata a sklenici vody a nechejte 30 minut vařit. Nakonec vyndejte koření a polévku rozmixujte. Podávejte s nastrouhaným sýrem, bazalkou a pečivem.

Takto připravená polévka je krásně sladkokyselá, pokud máte radši sladší, libovolně si ji přislaďte cukrem či datlovým sirupem.




                                                                                                                                    - Broccoli

4 komentáře

  1. Na takovéhle polévky sice nejsem, ale tahle vypadá opravdu chutně! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Doma děláme hodně podobnou a určitě je tak dobrá jako ta naše!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Je super vidět další bloggery s recepty, které jsou dostupné a vypadají i chutně! Super, určitě vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat