Podzimní jablečný koláč se skořicí

5. října 2015



Podzim už je v plném proudu, a tak jsem se rozhodla upéct koláček, který bude tím podzimem taky vonět. Letošní sklizeň jablíček už máme zazimovanou ve stodole, ale v sadu nám dozrávají další a další, takže se jejich využití k pečení akorát nabízí.

Suroviny:
• 2 hrnky polohrubé mouky
• 1 hrnek třtinového cukru
• 1 hrnek oleje
• 1 alternativa zakysané smetany (200 ml)
• 200 ml ovesného mléka
• 1/2 prášku do pečiva
• 3 jablka
• hrstka strouhaného kokosu
• mletá skořice




1. V míse si smícháme mouku s cukrem, olejem, mlékem, smetanou (lze nahradit i jogurtem nebo ho přidat navíc, těsto bude vláčnější) a práškem do pečiva. Mám hrozně ráda kokos, tak jsem ho tam taky přidala, ale dejte pozor na množství, dost se tím to těsto zhutní, takže s mírou.

2. Oškrábejte z jablíček slupku a nakrájejte je na tenká kolečka, jako když je o Vánocích rozkrajujete kvůli hvězdičce. U tohoto receptu je však hvězdička nežádoucí, takže ji vykrojte. Já jsem k tomu použila malou kulatou formičku na linecké.

3. Těsto vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem, ozdobte jablíčky a jemně posypejte skořicí. Předehřejte troubu na 180° a dejte péct na 40 minut.




Co pečete vy na podzim?



                                                                                                                          - Broccoli

4 komentáře