Podzim už je v plném proudu, a tak jsem se rozhodla upéct koláček, který bude tím podzimem taky vonět. Letošní sklizeň jablíček už máme zazimovanou ve stodole, ale v sadu nám dozrávají další a další, takže se jejich využití k pečení akorát nabízí.
Suroviny:
• 2 hrnky polohrubé mouky
• 1 hrnek třtinového cukru
• 1 hrnek oleje
• 1 alternativa zakysané smetany (200 ml)
• 200 ml ovesného mléka
• 200 ml ovesného mléka
• 1/2 prášku do pečiva
• 3 jablka
• hrstka strouhaného kokosu
• mletá skořice
1. V míse si smícháme mouku s cukrem, olejem, mlékem, smetanou (lze nahradit i jogurtem nebo ho přidat navíc, těsto bude vláčnější) a práškem do pečiva. Mám hrozně ráda kokos, tak jsem ho tam taky přidala, ale dejte pozor na množství, dost se tím to těsto zhutní, takže s mírou.
2. Oškrábejte z jablíček slupku a nakrájejte je na tenká kolečka, jako když je o Vánocích rozkrajujete kvůli hvězdičce. U tohoto receptu je však hvězdička nežádoucí, takže ji vykrojte. Já jsem k tomu použila malou kulatou formičku na linecké.
3. Těsto vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem, ozdobte jablíčky a jemně posypejte skořicí. Předehřejte troubu na 180° a dejte péct na 40 minut.
Co pečete vy na podzim?
- Broccoli
vypadá krásně :)
OdpovědětVymazatDenisse Beauty
Děkuji! :)
VymazatMňam.. Vypadá moc hezky ;)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Děkuji! :)
Vymazat