Nakládaná sušená rajčata

26. prosince 2015




Letošní úroda rajčat byla neskutečná, až jsme skoro nevěděli, co s tím, tak přišla na řadu i sušička. Dnes jsem se rozhodla část sušených zásob zpracovat a naložit, ať máme na Silvestra nějakou baštu.




Suroviny:
• sušená rajčata
• 4 stroužky česneku
• hrstka slunečnicových semínek
• 2 snítky čerstvého tymiánu
• 1 větvička čerstvého rozmarýnu
• olivový olej






1. Sušená rajčata si předem zkuste dát do nádoby, do které je budete nakládat, ať máte přehled o potřebném množství. Já mám rajčata ze sušičky vysušená opravdu do tvrda, proto je před nakládáním dávám na minutku povařit (stačí je dát i jen na chvíli namočit), aby trochu povolila.

2. Následný postup už je velmi jednoduchý. Plňte rajčata do skleniček s bylinkami, semínky a na plátky nakrájeným česnekem a nakonec zalijte olivovým olejem až po okraj a pevně uzavřete.





Rajčata uchovávejte v lednici, budou mít trvanlivost tak 2 týdny, přičemž lze využít i olej, který je díky rajčatům, bylinkám a česneku krásně ochucený. Pokud chcete, aby vám vydržela déle, zavařte je - 15 minut na 85°.





- Broccoli

4 komentáře

  1. Miluji sušená rajčata a ty Vaše lákají, vypadají nádherně :-).Mějte se Nadja.

    OdpovědětVymazat
  2. Pre sušené rajčiny mám slabosť ale väčšinou naneštastie kupujem. Nič sa však nevyrovná správne okoreneným rajčinám v oleji ... A tie dyňové noky musím vyskúšať!

    Máš pekný blog =) (ten názov je super =D )

    Viki

    OdpovědětVymazat