Vánoční pečený čaj

23. prosince 2015




Pečený čaj je typický zimní dárek, zahřeje, potěší a je prostě výborný. Tento je z ovoce, které je i teď v zimě k dostání čerstvé, zkombinovala jsem domácí jablka a hrušky s kupovaným exotickým ovocem a zítra ho ode mě všichni dostanou pod stromeček!




Suroviny:
• 5 jablek
• 5 hrušek
• 2 kiwi
• 1 kaki
• 2 pomeranče
• 4 mandarinky
• šťáva z jednoho citronu
• 400 g třtinového cukru
• panák rumu
• 2 svitky skořice
• hrstka hřebíčku
• 3 anýzy





1. Veškeré ovoce si oloupeme a nakrájíme na kostičky (zbavíme jadřinců, přebytečných bílých slupek u citrusů).

2. Ovoce naskládáme do hlubokého pekáče, zasypeme cukrem, kořením, zakápneme rumem, citronovou šťávou a všechno promícháme.

3. Pečeme na 180° cca 30 minut. Průběžně promícháváme, aby se čaj nepřichytil.

4. Upečený čaj plníme do sklenic, které pevně uzavřeme a otočíme dnem nahoru, aby víčko dobře přichytlo. Čaj by měl takto na chladném místě vydržet celou zimu, já ho však pro jistotu ještě zavařuju - stačí 15 minut na 80°.





Už se taky těšíte na Ježíška? :))




- Broccoli

1 komentář

  1. Pečený čaj je skvělý. Mám ho moc ráda. A jako dárek je ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat