Rýže je jedna z mých nejoblíbenějších příloh a dělá ji skoro každý. Když ji ale jen uvaříte v pytlíku v osolené vodě, je to trochu nuda. Citronovou rýži jsem poprvé ochutnala v indické restauraci a byla jsem z ní úplně hotová, a tak když jsem pak doma vařila kari, rozhodla jsem si ji udělat jako přílohu. Přílohu, kterou jsem pak chodila ujídat jen tak samotnou z hrnce.
Suroviny:
• 400g rýže basmati
• 1 lžička kurkumy
• 2 lžičky soli
• šťáva z 1 citronu
• 1 lžíce rostlinného oleje
• 400g rýže basmati
• 1 lžička kurkumy
• 2 lžičky soli
• šťáva z 1 citronu
• 1 lžíce rostlinného oleje
1. Rýži propláchněte ve studené vodě a poté ji v hrnci půl minuty opékejte se lžící oleje, kurkumou a neustále míchejte.
2. Rýži zalijte půl litrem vody, osolte a nechejte vařit tak 17 minut, dokud rýže není měkká a veškerá voda se do ní nevsákne. Během vaření rýži průběžně míchejte, aby se nepřichytila, případně přilévejte vodu.
3. Uvařenou rýži dejte nasucho na pánev (vypaří se z ní přebytečná voda), zakapejte citronovou šťávou a 3 minuty opékejte.
No a je hotovo! Vůbec se nebojte, že rýže bude kvůli citronu kyselá, naopak získá výbornou svěží chuť. Můžete ji podávat v podstatě k jakémukoliv jídlu, ke kterému se hodí rýže jako příloha, ale jak říkám, je strašně dobrá i jen tak samotná!
- Broccoli
Ryžu milujem, a táto citrónová musí byť ešte lepšia ako klasická :) jednoznačne ju vyskúšam!
OdpovědětVymazatJe jednoznačně lepší, určitě vyzkoušej! :))
VymazatVypadá to skvěle! Vyzkouším a super článek :)
OdpovědětVymazatDěkuji, určitě vyzkoušej! :))
VymazatVyzkoušel jsem recept a musím vás pochválit. Jednoduchá příprava, ale přesto je rýže vynikající. Skutečně se dá jíst i bez přílohy.
OdpovědětVymazatLáďa
To mě moc těší ♥ Jednoduché věci jsou nejlepší!
Vymazat