Polníčkové risotto

3. února 2016




Mám ráda, když je rizoto prostě takové, jaké má být. Když pěkně teče, když je v něm víno, a když se vaří ve vývaru. Na takové rizoto nic nemá a jen z několika surovin vytvoříte kouzelné jídlo. Uvařila jsem velmi jednoduché rizoto s jemnou chutí cibule a česneku a trochu netradičně jsem do něj nakonec zamíchala polníček, který obvykle vůbec tepelně neupravuji, ale byl tam výborný!





Suroviny:
• 200 g rýže arborio
• 1 l zeleninového vývaru
• 2 dcl bílého suchého vína
• 1 větší cibule
• 1 stroužek česneku
• 1 lžíce kokosového oleje
• špetka soli a pepře
• hrst polníčku






1. V hrnci si rozehřejeme lžíci oleje a dáme opékat najemno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Poté přisypeme rýži a promícháme, aby se každé zrnko obalilo olejem. Osolíme a opepříme.

2. Rýži zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté už postupně přiléváme vývar a vaříme na mírném plameni 15-19 minut, dokud není rýže měkká.

3. Před dokončením zamícháme do rizota na poslední minutu varu polníček.




Dobrou chuuuť!




- Broccoli

3 komentáře

  1. Polníček mám ráda, ale rizoto s ním? To by mě teda vůbec nenapadlo :-) Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedodá tam pochopitelně nějakou výraznou chuť, ale přidá do rizota další texturu a navíc to rozsvítí i barevně :)

      Vymazat