Teplý salát z pečené kořenové zeleniny s fenyklem

15. února 2016




Pečená zelenina je jedním z mých oblíbených jídel, protože v podstatě nedá žádnou práci, stačí jen očistit zeleninu, přidat trochu koření a olivového oleje, celé to zapéct a máte skvělé zimní jídlo, které zahřeje, zasytí a je navíc zdravé. Stěžejní je v tomto salátu fenykl, který celému jídlu dodá nádherné aroma a já ho prostě zbožňuji!






Suroviny na 2 porce:
• 2 mrkve
• 1/2 bulvy celeru
• 1 petržel
• 2 cibule
• 4 stroužky česneku
• 1 fenykl
• sůl
• pepř
• sušené oregáno
• sušený tymián
• sušená bazalka
• 3 lžíce olivového oleje








1. Veškerou zeleninu očistěte a omyjte, tu kořenovou nakrájejte na větší nudličky, cibuli na čtvrtky a jednotlivé stroužky česneku nechejte vcelku. Dejte si bokem zelené fenyklové výhonky připomínající kopr na finální ozdobu.

2. Zeleninu si v míse osolte a opepřete podle chuti a přidejte koření. Zakápněte olivovým olejem a vše promíchejte.

3. Zeleninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200° asi 25 minut. Během pečení průběžně obracejte.





Papky, a ať se Vám vydaří začátek nového týdne!




- Broccoli

2 komentáře