Netradiční šoulet s bulgurem a červenou quinoou

28. března 2016




Šoulet je tradiční židovské jídlo, které se momentálně velmi hodí do této velikonoční postní doby. Nejčastěji se dělá z hrachu a krup, já jsem se však rozhodla kroupy vyměnit za směs bulguru a quinoy, kterou už rovnou namíchanou prodává značka MENU Gold a šoulet tak ozvláštnit. No a dopadlo to velmi dobře!



Suroviny:
• 200g celého hrachu
• 200g směsi bulguru a quinoy
• 1 cibule
• 5 stroužků česneku
• 3 lžičky soli
• 1 lžička mletého pepře
• 2 lžíce majoránky
• 1 lžíce vinného octa
• řepkový olej







1. Hrách je potřeba dát přes noc namočit. Druhý den vaříme hrách a bulgur s quinoou zvlášť. Hrách přibližně hodinu, bulgur 30 minut. Nesolíme. (Z hrachu se mohou po uvaření uvolnit slupky, zalijeme ho tedy studenou vodou, slupky vyplavou na hladinu a můžeme je tak jednoduše sesbírat.) Dáme si na olej zesklovatět najemno nakrájenou cibuli.

2. Uvařené luštěniny smícháme společně ve velké míse a teprve nyní celou směs dochutíme solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, opečenou cibulkou a vinným octem. Během dochucování neustále mícháme a ochutnáváme.

3. Zapékací mísu si vytřeme olejem a naplníme šouletem. Dáme zapéct na 20 minut na 180°.





No a můžeme podávat! Tradiční jídlo v novém kabátě, které zasytí, a ani maso Vám chybět nebude!

Tak pááá!




- Broccoli



5 komentářů

  1. Mohu se zeptat, na kolik porcí je uvedené množství surovin? :) Vypadá to moc pěkně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vařila jsem to pro celou rodinu, takže 4-5 porcí určitě :) Váha luštěnin je uvedena v suchém stavu :)

      Vymazat
    2. Díky moc, dneska zkouším vařit :)

      Vymazat