Suroviny:
• 200g celého hrachu
• 200g směsi bulguru a quinoy
• 1 cibule
• 5 stroužků česneku
• 3 lžičky soli
• 1 lžička mletého pepře
• 2 lžíce majoránky
• 1 lžíce vinného octa
• řepkový olej
• 200g celého hrachu
• 200g směsi bulguru a quinoy
• 1 cibule
• 5 stroužků česneku
• 3 lžičky soli
• 1 lžička mletého pepře
• 2 lžíce majoránky
• 1 lžíce vinného octa
• řepkový olej
1. Hrách je potřeba dát přes noc namočit. Druhý den vaříme hrách a bulgur s quinoou zvlášť. Hrách přibližně hodinu, bulgur 30 minut. Nesolíme. (Z hrachu se mohou po uvaření uvolnit slupky, zalijeme ho tedy studenou vodou, slupky vyplavou na hladinu a můžeme je tak jednoduše sesbírat.) Dáme si na olej zesklovatět najemno nakrájenou cibuli.
2. Uvařené luštěniny smícháme společně ve velké míse a teprve nyní celou směs dochutíme solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, opečenou cibulkou a vinným octem. Během dochucování neustále mícháme a ochutnáváme.
3. Zapékací mísu si vytřeme olejem a naplníme šouletem. Dáme zapéct na 20 minut na 180°.
Tak pááá!
- Broccoli
Vyzerá to výborne! Raz určite vyskúšam :) Kika – Blog for smile
OdpovědětVymazatDěkuji, určitě vyzkoušejte! :)
VymazatMohu se zeptat, na kolik porcí je uvedené množství surovin? :) Vypadá to moc pěkně!
OdpovědětVymazatVařila jsem to pro celou rodinu, takže 4-5 porcí určitě :) Váha luštěnin je uvedena v suchém stavu :)
VymazatDíky moc, dneska zkouším vařit :)
Vymazat