Pečený lilek s česnekem

7. března 2016




Zima už snad pomalu končí a ceny lilků a cuket už jdou v obchodech konečně zase po dlouhé době pomalu dolů. Tak mám pro Vás dneska tip na velmi jednoduchý oběd či večeři. Já jsem lilku dříve nějak pořád nemohla přijít na chuť, ale od té doby, co jsem se ho naučila správně upéct, na něj jednoduše nedám dopustit!






Suroviny:
• 1 lilek
• 8 stroužků česneku
• sůl
• pepř
• oregáno
• olivový olej









1. Lilek podélně rozřízněte vejpůl a do každé půlky udělejte nožem několik hlubších zářezů. Pozor však, abyste neprořízli slupku.

2. Jednotlivé stroužky česneku oloupejte, přepulte a vložte je do zářezů v lilku. Lilek vložte do zapékací mísy, osolte, opepřete, přidejte oregáno a trošku zakápněte olivovým olejem.

3. Troubu si předehřejte na 200° a pečte 40 minut. Kdyby se Vám začal česnek připalovat, překryjte zapékací mísu alobalem.





Lilek podávejte teplý s libovolným pečivem :) Páááá!









- Broccoli

Okomentovat