Špenátové pesto

21. dubna 2016




Koupila jsem si domů hromadu čerstvého špenátu, načež mi došlo, že zítra odjíždím na celý víkend pryč a zřejmě by mi do pondělí nevydržel. Tak jsem přemýšlela, jak špenát narychlo zpracovat a napadlo mě udělat pesto! To v lednici aspoň týden vydrží, a až přijedu, zamíchám ho do špaget a budu mít hned hotový skvělý oběd.
Já jsem do tohoto pesta trochu netradičně použila rýžový olej, protože to byl jediný, který jsem měla zrovna po ruce, ale je v něm moc dobrý, takže proč ne.




Suroviny na jednu skleničku:
• 2 velké hrsti čerstvého baby špenátu
• hrst vlašských ořechů
• hrstka strouhaného veganského parmezánu
• 2 stroužky česneku
• sůl
• pepř
• rýžový olej










1. V mixéru nejprve rozemeleme vlašské ořechy na jemno. Poté zamixujeme špenát, česnek, parmezán, olej, sůl a pepř (solte a pepřete postupně a během mixování ochutnávejte, aby bylo pesto podle Vaší chuti, olej také přilévejte postupně, dokud nebude mít pesto konzistenci hutnější pasty).

2. Naplňte skleničku, pečlivě uzavřete a skladujte v lednici zhruba týden.





Pesto je skvělé do těstovin, na namazání pečiva a v Itálii jím třeba i zdobí polévky. Je jen na Vás, s čím si ho dáte Vy!


Mějte se krásně!





- Broccoli

2 komentáře