Jeden z minulých víkendů u nás byla na návštěvě malá neteř se synovcem a hodinu před jejich odjezdem jsem si řekla, že jim ještě upeču něco extra rychlého na cestu. Ve spíži ležely už trochu přezrálé banány, což je na pečení ideální, tak jsem se rozhodla pro jednoduché cookies, které jsem ještě doplnila sušenými plody kustovnice čínské, které dodaly hromadu vitamínů navíc.
Suroviny na cca 20 větších sušenek:
• 4 zralé banány
• 2 hrnky polohrubé mouky
• 3/4 hrnku cukru krupice
• 1/2 hrnku řepkového oleje
• 1/2 prášku do pečiva
• hrst sušených plodů goji
• 1 lžíce mleté skořice
• 1 panák GOJI Juice
• špetka soli
• 4 zralé banány
• 2 hrnky polohrubé mouky
• 3/4 hrnku cukru krupice
• 1/2 hrnku řepkového oleje
• 1/2 prášku do pečiva
• hrst sušených plodů goji
• 1 lžíce mleté skořice
• 1 panák GOJI Juice
• špetka soli
+ další hrstka plodů goji na posypání
1. Nejprve si banány rozmačkáme vidličkou na kaši.
2. Vedle do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, půl prášku do pečiva, skořici a olej.
3. Do mísy přidáme rozmačkané banány a cukr, přidáme hrst sušených plodů goji a vše důkladně promícháme. Přilijeme panáka goji šťávy, která dá těstu krásně oranžovou barvu.
2. Vedle do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, půl prášku do pečiva, skořici a olej.
3. Do mísy přidáme rozmačkané banány a cukr, přidáme hrst sušených plodů goji a vše důkladně promícháme. Přilijeme panáka goji šťávy, která dá těstu krásně oranžovou barvu.
4. Těsto nabíráme lžící a skládáme "kopečky" na plech vyložený pečicím papírem. Dbejte na to, aby byla mezi jednotlivými cookies dostatečná mezera, jelikož se během pečení dost roztáhnou. Navrch posypejte několika dalšími plody goji.
5. Dejte péct na 180° na asi 10 - 12 minut.
Sušenky jsou díky banánům vláčné a díky skořici zase krásně voní. No a snědly se nakonec hned, takže na cestu nic nezbylo :D
- Broccoli
Okomentovat