Po delší době jsem zpátky s novým receptem! Pomalu mi začínají prázdniny, takže se můžete těšit na hromadu letních dobrot! První z nich je tento dýňový sendvič, který si můžete připravit jako ozvláštnění letní grilovačky nebo ho upéct jen tak v troubě.
Suroviny na cca 6 sendvičů:
• 1 máslová dýně
• 10 stroužků česneku
• 10 stroužků česneku
• sůl
• pepř
• několik lístků bazalky
• toastový chléb
• pepř
• několik lístků bazalky
• toastový chléb
• polníček
• 3 lžíce olivového oleje
• 3 lžíce olivového oleje
Dresing:
• 4 lžíce sojanézy
• sůl
• pepř
• pažitka
• 2 stroužky česneku
• 4 lžíce sojanézy
• sůl
• pepř
• pažitka
• 2 stroužky česneku
1. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek taky oloupeme a společně s dýní rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct na 180° na cca 25 minut.
2. Upečenou dýni s česnekem rozmačkáme vidličkou, přidáme sůl, pepř a pokrájenou bazalku. Ze směsi tvarujeme burgerové placičky (ideální je použít servírovací formičku), které opět vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme znovu péct na dalších 15 - 20 minut.
3. Mezitím si připravíme dresing. Jednoduše smícháme sojanézu s pokrájenou pažitkou, rozmačkanými dvěma stroužky česneku a ochutíme solí a pepřem.
4. Na pánvi na kapce oleje opečeme toastový chleba (možné udělat i v topinkovači) a postupně mezi dva plátky skládáme nejprve polníček, na něj položíme dýňový burger a nahoru dresing. Hotovo!
3. Mezitím si připravíme dresing. Jednoduše smícháme sojanézu s pokrájenou pažitkou, rozmačkanými dvěma stroužky česneku a ochutíme solí a pepřem.
4. Na pánvi na kapce oleje opečeme toastový chleba (možné udělat i v topinkovači) a postupně mezi dva plátky skládáme nejprve polníček, na něj položíme dýňový burger a nahoru dresing. Hotovo!
No není to krasavec? Bude chutnat i těm, co dávají obvykle přednost masové variantě. Vyzkoušeno na velmi masožravé rodině!
- Broccoli
Okomentovat