Hráškový hummus

29. června 2016




Na zahrádce teď dozrává sladký zelený hrášek, který momentálně dávám úplně do všeho, takže když jsem se chystala dělat cizrnový hummus, zakomponovala jsem hrášek i do něj. Hummus má tak jemně zelenou barvu a spoustu železa a vitamínu C navíc. Cizrna je zase skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny, hořčíku, draslíku a manganu. Hummus tak není jen největší cizrnová klasika, ale jde o velmi zdravou pomazánku, kterou si prostě zamilujete.


Cizrna je k dostání buď už uvařená v plechovce a je s ní tedy pak jednodušší práce, zároveň je ale už vždy naložená ve slaném nálevu, takže když mám čas, raději si koupím cizrnu v suchém stavu a sama si ji uvařím. Vařím s TOUTO cizrnou od značky MENU Gold, kterou vždy dopředu nechám přes noc namočit (alespoň 10 hodin) a pak už jí stačí hodina až hodina a půl vaření.







Suroviny:
• 300g vařené cizrny
• 150g čerstvého zeleného hrášku
• 2 lžíce tahini pasty
• 3 stroužky česneku
• 1 lžíce citronové šťávy
• olivový olej
• sůl
• pepř










1. Čerstvý hrášek 2 minutky povaříme a dáme ho společně s vařenou cizrnou, tahini pastou, česnekem a citronovou šťávou do mixéru.

2. Množství soli a pepře je na Vás, takže je lepší ochucovat hummus postupně a během mixování ho ochutnávat. Taktéž není dáno přesné množství olivového oleje, přilévejte ho tedy postupně, dokud nebude mít hummus hladkou konzistenci.





Hotový hummus skladujte v lednici v uzavíratelné sklenici či misce, vydrží i týden.






- Broccoli

6 komentářů

  1. Hummus mám obecně ráda, tento s hráškem určitě vyzkouším :)

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máte hummus ráda, tak tenhle budete zbožňovat, určitě vyzkoušejte! :))

      Vymazat
  2. tak to musím vyzkoušet, děkuji za super tip!

    PS: máš strašně pěkný design blog :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam to môže byť ale dobrota. Určite vyskúšam ďakujem za skvelý tip na recept :) andreanalens.blogspot.com

    OdpovědětVymazat