Pšeničné tortilly

26. června 2016




Tortilly mají jako příloha velmi široké využití. Můžete si je jako běžné pečivo jen tak namazat pomazánkou, naplnit je zeleninovou směsí a jsou skvělé k hummusu nebo indickým jídlům. Jednou zkusíte udělat domácí tortilly a už nikdy nebudete chtít ty gumové z obchodu. Navíc není vůbec těžké je připravit.





Suroviny na cca 12 - 14 tortill:
• 500g hladké pšeničné mouky
• 2 lžičky soli
• 1/2 sáčku prášku do pečiva
• 3/4 hrnku olivového oleje
• 3/4 hrnku vody








1. Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu a olej a důkladně promícháme vařečkou, dokud nevznikne hladké těsto. Postupně zamícháme zbytek mouky a případně přilijeme trochu vody, kdyby bylo těsto moc hutné.

2. Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky. 

3. Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). To, že máme tortillu otočit, poznáme podle toho, že se tortilla začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny.





Domácí tortilly si jednoduše zamilujeteee!





- Broccoli

2 komentáře

  1. vypadají fakt parádně ♥ těším se, až je zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej! Taky jsem je dělala úplně poprvé a byla jsem hrozně nadšená, jak krásně se povedly :)

      Vymazat