Zelené hráškové risotto

20. července 2016




Spoustu lidí zelené jídlo odrazuje, já vidím něco zeleného a sním to :D Na zahrádce ještě zbyl nějaký hrášek, tak jsem se rozhodla pro jednoduché rizoto. Chutné, krásné a zelené!







Suroviny na 2 porce:
• 2 šálky kulatozrnné rýže
• 1 hrnek čerstvého hrášku
• 1 dcl suchého bílého vína
• 1 l zeleninového vývaru
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř
• několik lístků bazalky













1. V hrnci či vyšší pánvičce si rozehřejte olivový olej a nechejte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek a přisypejte rýži, kterou půl minuty krátce restujte. Přilijte víno a nechejte ho vypařit. Neustále rýži promíchávejte.

2. Až se víno vypaří, přilévejte postupně zeleninový vývar. Osolte a opepřete dle chuti a vařte na mírném plameni asi 15 - 19 minut, dokud nemá rizoto krémovou konzistenci.

3. Vedle si dáme vařit hrášek na cca 4 minuty. Poté slijeme vodu a hrášek rozmixujeme s několika lístky bazalky na jemné pyré (můžete si nechat několik celých kuliček hrášku na ozdobu).

4. Hráškové pyré smícháme s hotovým rizotem.






Mějte se krásně a jezte zelené! :)







-Broccoli

2 komentáře