Dýňové kari

3. září 2016




Ať poslední dobou vařím cokoliv, vrazím tam pokaždé dýni. Nikdy se nám pěstování dýní nijak zvlášť nedařilo, ale letos je to bomba, sklízíme už od konce července a pořád dozrávají nové a nové a já pořád přemýšlím, co z nich udělat zase nového. Padla řada na zeleninové kari, ve kterém hraje hlavní roli právě jedno takové milé hokkaido.








Suroviny:
• 1/2 dýně hokkaido
• 1/2 brokolice
• 3 řapíky celeru
• 1/2 fenyklu
• 1 menší cuketa
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 lžíce kurkumy
• 2 lžičky římského kmínu
• 2 lžičky mletého koriandru
• 2 lžičky sušeného chilli
• 200 ml kokosového mléka
• 1 lžíce kokosového oleje
• sůl
• pepř











1. V hrnci si rozehřejte olej a přidejte najemno pokrájenou cibuli. Až trošku zezlátne, přisypejte na plátky pokrájený česnek, kurkumu, římský kmín a koriandr a nechejte několik vteřin koření rozvonět. 

2. Poté přidejte na kostičky nakrájenou dýni, na malé kousky pokrájený řapíkatý celer a fenykl a zamíchejte, aby se v koření vše pěkně obalilo a podlijte vodou tak, aby byla zelenina zakrytá.

3. Po patnácti minutách vaření přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, chilli a osolte a opepřete.

4. Po dalších desíti minutách přidejte růžičky brokolice a vařte ještě 3 minuty. Na závěr do kari přimíchejte kokosové mléko a nechejte krátce provařit.




Tip: Kari podávejte s rýží nebo plackami čapátí.




Dobrou chuť!






- Broccoli

Okomentovat