Řepová polévka

13. září 2016




Červená řepa je neskutečně zdravá zelenina se spoustou vitamínů. Jenže ne každému chutná. Zkuste ji ale propašovat do zeleninového krému. Chuť řepy zde díky další kořenové zelenině není tak výrazná a bude tak chutnat i těm, kdo řepovou polévku jinak moc nemusí. A co teprve ta barvička!






Suroviny:
• 2 střední červené řepy
• 1 cibule
• 2 menší mrkve
• 1 petržel
• 1/2 celeru
• 2 brambory
• 1 l zeleninového vývaru / zeleninový bujón
• 2 lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř









1. Veškerou zeleninu oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky.

2. V hrnci rozehřejte olej a nechejte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte veškerou zeleninu, 2 minuty restujte s cibulí a poté zalijte vývarem.

3. Vařte 45 minut, osolte, opepřete a poté rozmixujte.





Snadná, rychlá, zdravá a krásně červená. To je řepovka, kterou budete zbožňovat! :)






- Broccoli

Okomentovat