Červená řepa je neskutečně zdravá zelenina se spoustou vitamínů. Jenže ne každému chutná. Zkuste ji ale propašovat do zeleninového krému. Chuť řepy zde díky další kořenové zelenině není tak výrazná a bude tak chutnat i těm, kdo řepovou polévku jinak moc nemusí. A co teprve ta barvička!
Suroviny:
• 2 střední červené řepy
• 1 cibule
• 2 menší mrkve
• 1 petržel
• 1/2 celeru
• 2 brambory
• 1 l zeleninového vývaru / zeleninový bujón
• 2 lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř
• pepř
1. Veškerou zeleninu oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky.
2. V hrnci rozehřejte olej a nechejte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte veškerou zeleninu, 2 minuty restujte s cibulí a poté zalijte vývarem.
3. Vařte 45 minut, osolte, opepřete a poté rozmixujte.
Snadná, rychlá, zdravá a krásně červená. To je řepovka, kterou budete zbožňovat! :)
- Broccoli
Okomentovat