Dýňové cookies

3. října 2016



Mmmm, ty moje zlaté dýněčky! Na víkend přijela neteřinka se synovcem, tak jsem pro ně chtěla udělat nějakou dobrotu. No a když už těch dýní máme letos tolik, musela jsem zase nějakou využít a udělala jsem tyhle výborné cookies. Na pohled nepatří k těm nejhezčím, ale co jim chybí na půvabu, bohatě vynahradí chutí!






Suroviny na cca 24 kousků:
• 3/4 hrnku dýňového pyré
• 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
• 1/2 hrnku ovesných vloček
• 3/4 hrnku třtinového cukru
• 1/2 hrnku rostlinného oleje
• 1/2 sáčku prášku do pečiva
• lžička jedlé sody
• 1 lžíce skořice
• čokoládové zdobení













1. V míse smíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva, sodu a cukr a všechnu suché suroviny promíchejte.

2. Poté do směsi zamíchejte dýňové pyré, olej, skořici a opět promíchejte. Kdyby bylo těsto příliš hutné, přidejte více dýňového pyré nebo trošku rostlinného mléka.

3. Na plech vyložený pečicím papírem skládejte jednotlivé "bobky" z množství, co se vejde na lžíci. Dávejte je raději více od sebe, při pečení se dost roztáhnou do stran. Můžete posypat čokoládovým zdobením.

4. Pečte na 180° cca 15 - 18 minut.






Jsou super vláčné! :)






                                                                                                                  - Broccoli

4 komentáře

  1. Možná je někdy zkusím, i když dýně se docela bojím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné, zrovna zítra se chystám zpracovat dýni do mražáku, tak zkusím i tyhle sušenky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uzasne lahodne, dala jsem o 1/3 mene cukru a cast mouky celozrne a nechapu, jak moc jsou dobre :) i detem chutnaji

    OdpovědětVymazat
  4. Peceme je porad dokola, kdyz mame zrovna hokaido :) Jsou vyborne :)

    OdpovědětVymazat