Nedávno jsem dělala první domácí tortilly. Doma z nich byli všichni naprosto nadšení, protože se to absolutně nedá srovnávat s těmi, co koupíte v obchodě. A jelikož stále probíhá dýňová sezóna a já ta svá hokkaida cpu úplně do všeho, zkusila jsem trochu dýňového pyré přidat i do tortill. No a řeknu Vám, že lepší jsem ještě nejedla!
Suroviny na cca 12 - 14 tortill:
• 500g hladké pšeničné mouky
• 2 lžičky soli
• 1/2 sáčku prášku do pečiva
• 1/2 sáčku prášku do pečiva
• 1/2 hrnku olivového oleje
• 1/2 hrnku vody
• 1/2 hrnku dýňového pyré
1. Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu, olej, přidáme dýňové pyré a důkladně promícháme vařečkou. Postupně zamícháme zbytek mouky, přičemž by nám mělo vzniknout trochu lepivé, ale pružné těsto.
2. Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky.
3. Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). U klasických tortill poznáte velmi jednoduše, kdy placku otočit, protože se začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny. Dýňové pyré však způsobuje, že k tomuto nedochází, takže doporučuji tak 20 vteřin na rozpálené pánvičce z každé strany.
Já těch dýní pořád nemám dost, co Vy? :)
- Broccoli
Tortily vypadají úžasně :-) já dýni také strkám do všeho, jedla bych je pořád.
OdpovědětVymazatAll my cosmetics
Mám to stejně! :)
VymazatMňam, to hrozně potřebuju zkusit! Najdu u tebe na blogu recept na to dýňové pyré? Nebo je to jen upečené rozmixovaná dýně? Díky :)
OdpovědětVymazatJe na Tobě, jestli ji uvaříš nebo upečeš, pak stačí prostě jen rozmixovat :))
VymazatMňam, ty bych mohla vyzkoušet :) Vypadají hezky fotogenicky :D tak jsem zvědavá, jak se povedou mě... :)
OdpovědětVymazatNo vypadají nádherně, dělala jsem je, když mi přišla návštěva a hrozně se líbily :D Ale samozřejmě i božsky chutnají! :))
Vymazat