Já a tatarák? No proč ne, tenhle je totiž z pohanky. Doma všichni vyvalili oči, když jsem oznámila, že budu k večeři dělat tatarák, ale odhalili mě až ve chvíli, kdy ho ochutnali.
Jde v podstatě o pohankovou pomazánku, která skutečně vypadá jako tatarák a vlastně v ní najdete téměř to samé, co v opravdovém tataráku, jen je místo masa pohanka a neobsahuje žloutek. No a s česnekovými topinkami je samozřejmě nejlepšíííí!
Suroviny:
• 150 g pohanky
• 3 lžíce rajčatového protlaku
• 1 lžíce hořčice
• 1 cibule
• 1 lžíce rostlinného oleje
• 1 lžička mleté sladké papriky
• 1 lžička mletého kmínu
• sůl
• pepř
1. Pohanku si alespoň na hodinu namočíme. Poté vodu vyměníme za čerstvou, osolíme a dáme vařit na cca 15 - 20 minut. Až je pohanka měkká, slijeme přebytečnou vodu a necháme pohanku vychladnout.
2. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a na pánvičce ji s trochou oleje necháme zezlátnout. (Pokud chcete, můžete do tataráku přidat cibuli i syrovou, já té syrové ale moc neholduji, takže jak kdo má rád).
3. Do vychladlé pohanky zamícháme připravenou cibuli, protlak, hořčici, mletou papriku, mletý kmín a nakonec osolíme a opepříme.
4. Podávejte s pořádně očesnekovanými topinkami.
Co na takový nápad říkáte? :)
- Broccoli
No tak to je pecka!!!! Tohle musim doma naservírovat masožroutům :D
OdpovědětVymazatU mě doma to chutnalo i masožroutům, takže určitě!!!
VymazatVypadá to skvěle. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatTo mám radost, ať chutná!
VymazatZrovna tenhle tatarák jsme ochutnali minulý víkend na Gastrofestu a byl vynikající .. dokonce i můj "masožravý" manžel málem nepoznal rozdíl a strašně mu chutnal .. děkuji za recept, určitě vyzkouším ��
OdpovědětVymazatNení zač! :))
Vymazat