Pohankový tatarák

16. listopadu 2016




Já a tatarák? No proč ne, tenhle je totiž z pohanky. Doma všichni vyvalili oči, když jsem oznámila, že budu k večeři dělat tatarák, ale odhalili mě až ve chvíli, kdy ho ochutnali.


Jde v podstatě o pohankovou pomazánku, která skutečně vypadá jako tatarák a vlastně v ní najdete téměř to samé, co v opravdovém tataráku, jen je místo masa pohanka a neobsahuje žloutek. No a s česnekovými topinkami je samozřejmě nejlepšíííí!







Suroviny:
• 150 g pohanky
• 3 lžíce rajčatového protlaku
• 1 lžíce hořčice
• 1 cibule
• 1 lžíce rostlinného oleje
• 1 lžička mleté sladké papriky
• 1 lžička mletého kmínu
• sůl
• pepř












1. Pohanku si alespoň na hodinu namočíme. Poté vodu vyměníme za čerstvou, osolíme a dáme vařit na cca 15 - 20 minut. Až je pohanka měkká, slijeme přebytečnou vodu a necháme pohanku vychladnout.

2. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a na pánvičce ji s trochou oleje necháme zezlátnout. (Pokud chcete, můžete do tataráku přidat cibuli i syrovou, já té syrové ale moc neholduji, takže jak kdo má rád).

3. Do vychladlé pohanky zamícháme připravenou cibuli, protlak, hořčici, mletou papriku, mletý kmín a nakonec osolíme a opepříme.

4. Podávejte s pořádně očesnekovanými topinkami.







Co na takový nápad říkáte? :)






- Broccoli

6 komentářů

  1. No tak to je pecka!!!! Tohle musim doma naservírovat masožroutům :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna tenhle tatarák jsme ochutnali minulý víkend na Gastrofestu a byl vynikající .. dokonce i můj "masožravý" manžel málem nepoznal rozdíl a strašně mu chutnal .. děkuji za recept, určitě vyzkouším ��

    OdpovědětVymazat