Není nad domácí granolu, do které si můžete dát přesně to, co máte rádi. Navíc si můžete vždy dopředu udělat větší množství, a pak už ji snídat třeba každý den. Já jsem do ní tentokrát zkombinovala všechny možné ořechy, co jsme doma měli a sušené datle a fíky, díky kterým jsem granolu pak už doslazovala jen minimálně.
Suroviny na cca 3 zavařovací sklenice:
• 3 hrnky ovesných vloček
• 200 g vlašských ořechů
• 200 g lískových ořechů
• 100 g mandlí
• 2 lžíce kokosového oleje
• 3 lžíce agávového sirupu
• 5 lžic strouhaného kokosu
• 200 g vlašských ořechů
• 200 g lískových ořechů
• 100 g mandlí
• 2 lžíce kokosového oleje
• 3 lžíce agávového sirupu
• 5 lžic strouhaného kokosu
• 200 g sušených datlí
• 200 g sušených fíků
1. V míse si promíchejte vločky, kokos a ořechy (část ořechů jsem nasekala, část jsem nechala vcelku).
2. Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.
2. Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.
3. Granolu rozložte na pekáč vyložený pečicím papírem a zapékejte asi 20 minut na 150°. Směs během pečení obracejte, aby se nepřipekla. Do upečené granoly zamíchejte na kousky nakrájené datle a fíky.
4. Vychladlou granolu plňte do pevně uzavíratelných sklenic.
- Broccoli
vypadá to senzačně, úplně zbožňuju jak jednoduchý a 'pure' máš udělaný vzhled blogu:)
OdpovědětVymazatMoc děkuji!!! <3
VymazatTak tohle si hned zítra udělám. Jsou tam samé vynikající věci, hlavně fíky zbožňuju.
OdpovědětVymazatTak ať chutná! ♥
Vymazat