Když mám chuť na nějakou pomazánku, zvykla jsem si jako základ nejčastěji použít nějakou luštěninu. Vařené fazole, čočku nebo cizrnu jednoduše rozmixuju, trochu naředím s nějakou tekutinou a ochutím kořením, zeleninou či čerstvými bylinkami. Takové pomazánky jsou snadné, chutné a plné bílkovin.
Jednu takovou mám tady i dnes, zaklad tvoří cizrna, kterou jsem doplnila čerstvými cherry rajčátky a citronovou šťávou. Na chlebík ráno k snídani je ideální!
Suroviny:
• 300 g vařené cizrny (nebo 1 plechovka sterilované)
• 5 cherry rajčátek
• šťáva z půlky citrónu
• 2 stroužky česneku
• 3 lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř
1. Cizrnu vložíme do mixéru společně česnekem, na půlky překrájenými rajčátky, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, přilijeme olivový olej a mixujeme na jemnou pastu.
2. Pokud je hmota příliš hutná a mixování se nadaří, dolijte trošičku vody.
Jde v podstatě o takový rajčatový hummus bez tahini, takže pokud máte hummus rádi, bude Vám stoprocentně chutnat i tato pomazánka :)
- Broccoli
Taky si často dělám, je skvělá! :)
OdpovědětVymazatJá do ní vždycky dám, co mám zrovna doma a je super pokaždé :*
VymazatTrochu mi to připomíná humus, ale to nic nemění na tom, že to musí být chuťově výborný :) V Lidlu to mají se sušenými rajčaty a bazalkou a udělat to domácí musí být taky určitě super :) Určitě to vyzkouším, plechovku cizrny tady akorát mám a navíc to na fotkách vypadá ultra lákavě :)
OdpovědětVymazatwww.lucastirska.blogspot.cz
Je to hodně jak hummus a ten já zbožňuju, takže všechny cizrnové pomazánky jsou moje! :)
VymazatSuper. Recept už mám opsaný, cizrnu doma mám, tak o víkendu vyzkouším :)
OdpovědětVymazatBezva! :)
Vymazat