Tofíčka jsou zdravější variantou míchaných vajíček z tofu. V případě, že vajíčka z nějakého důvodu nejíte nebo se například bojíte v nich obsaženého cholesterolu, je zde tato alternativa, která Vám míchaná vajíčka plnohodnotně nahradí.
Díky kurkumě získá tofu krásně žlutou barvu, takže na pohled by nikoho ani nenapadlo, že nejde o vajíčka. Co je ale skutečná vychytávka, je použití černé soli k dochucení. Jde o speciální druh minerální soli, která obsahuje velké množství železa a je typická výrazným siřičitým aromatem, díky kterému tofu jak vajíčka nejen vypadá, ale dokonce i chutná a voní.
Černou solí si tak jídlo nejen osolíte, ale můžete ji použít kdekoliv, kde chcete dodat trochu vaječné chuti. Hodí se tedy například do pomazánek, orientálních jídel a Indové si tuto sůl dokonce sypou na ovoce.
Tak pojďme na ta snídaňová tofu vajíčka!
Suroviny na 1 porci:
• 1 balení tofu natural
• 1 a 1/2 lžičky kurkumy
• 1 lžička černé soli (k sehnání ZDE)
• špetka pepře
• 1 lžíce řepkového oleje
1. Na pánvičce si rozehřejte olej. Přidejte rozdrobené tofu, které minutku restujte.
2. Poté tofu zasypejte kurkumou a dochuťte černou solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, aby se tofu rovnoměrně kurkumou obarvilo. Restujte další 2 minutky a poté hned podávejte.
Tofíčka si můžete dát klidně jen tak s chlebem, pokud máte ale třeba volný víkendový den a chcete si se snídaní trochu pohrát, perfektně se k nim hodí například restované žampiony a lehký polníčkový salát.
Jste zastánci spíše sladkých nebo naopak slaných snídaní? :)
Děkuji Lékárna.cz a značce Wolfberry za poskytnutí produktů k vyzkoušení :)
- Broccoli
Také dělávám :)
OdpovědětVymazatJinak u mě převládají sladké snídaně, ale cca jednou týdně dostanu chuť i na nějakou slanou verzi.