Žampionová pánev s brokolicí a pak choi

13. března 2017




Někdy je prostě zbytečné přemýšlet nad tím, jestli se k sobě určité suroviny hodí. Prostě vezmete pár věcí, které zbožňujete a dáte je společně na pánev. Jak by tohle mohlo dopadnout špatně? Udělala jsem to takhle s žampiony, brokolicí a pak choi a výsledek bylo úžasné jídlo, které bylo navíc hotové do deseti minut.







Suroviny na 4 porce:
• 500 g žampionů
• 1/2 brokolice
• 1 menší hlávka pak choi (říká se tomu hlávka?)
• 200 ml kokosové smetany
• 1 lžička sušeného česneku
• sůl
• pepř
• řepkový olej










1. Žampiony si očistěte a rozkrájejte na čtvrtky. Na větší pánvičce či ve woku si rozehřejte olej a dejte žampiony restovat. Osolte, opepřete a přidejte česnek.

2. Zhruba po třech minutách, až žampiony začnou pouštět vodu, přidejte brokolici rozebranou na malé růžičky (já mám ráda brokolici raději tvrdší, takže ji přidávám syrovou, ale pokud preferujete úplně měkkou, trošku si ji předvařte, než ji do pánve přidáte). Zalijte kokosovou smetanou a nechejte vše chvilku provařit.

3. Na závěr do pánve přidejte pak choi rozebranou na jednotlivé listy, zamíchejte a nechejte je jen trochu povadnout, trvá to tak půl minutky a hotovo.





Hotová směs je krásně krémová, jako příloha se hodí rýže či rýžové nudle :)




- Broccoli

Okomentovat