Canihua čokoládový dezert

4. dubna 2017





Říká Vám něco canihua nebo kaniwa? Ani se nedivím, jestli ne, jde totiž o u nás poměrně neznámou bezlepkovou obilovinu. Canihua je taková menší příbuzná quinoy, která má ale velmi podobnou výživovou hodnotu a její výhodou je, že narozdíl od quinoy neobsahuje hořké saponiny, takže se nemusí dopředu namáčet ani zdlouhavě proplachovat.


Stejně jako quinoa se hodí na přípravu jak slaných, tak i sladkých jídel, je skvělá jako příloha či výživná kaše a dají se z ní připravit i fantastické dezerty. Tady je jeden extra čokoládový s jogurtem a malinami.







Suroviny na 4 skleničky/misečky:
• 200 g canihuy (k dostání ZDE)
• 300 ml ovesného mléka
• 200 g hořké čokolády
• 1 sáček vanilinového cukru
• 150 g bílého sójového jogurtu
• maliny













1. Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámané na kostičky a necháme ji rozpustit.

2. Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut. Poté si smícháme bílý jogurt s druhou polovinou vanilinového cukru a před podáváním jím dezert dozdobíme. Navrch dáme čerstvé maliny.





Tady je důkaz, že i dezert může být zdravý, canihua je totiž skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, proteinů a velkého množství železa :)






Děkuji Lékárna.cz a společnosti Wolfberry za poskytnutí produktů k vyzkoušení.


- Broccoli

2 komentáře

  1. canihua je pre mňa novinka :) vďaka za tip :) vyzerá to nádherne, máš aj pekné poháriky na takéto dezerty :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat