Dýňové tofu placičky

10. listopadu 2017



Zbyl vám kousek dýně a nevíte, co si s ním počít? Zkuste tyto jednoduché a super rychlé placičky. Bude potřeba jen pár ingrediencí, nějaké to koření a placičky můžou být za deset minut na stole. Příloha je na vás, ale skvěle se k nim hodí bramborová kaše. Já jsem měla zrovna doma fialové brambory, takže z toho nakonec vzniklo parádně barevné jídlo 💗


Suroviny na 10 placiček:
• 200 g dýně hokkaido
• 1 balení uzeného tofu
• 2 stroužky česneku
• špetka sušeného chilli
• ½ lžičky kurkumy
• 1 lžíce chia semínek
• 1/3 hrnku vody
• 4 lžíce pohankové mouky
• řepkový olej




1. Do mísy nastrouháme nahrubo dýni, k ní rozdrobíme tofu, přidáme rozmačkaný česnek, chilli, kurkumu, chia semínka a zalijeme 1/3 hrnku vody. Vše promícháme, zahustíme pohankovou moukou a vytvoříme těstíčko pevnější konzistence, aby z něj šly placičky tvarovat.

2. Ručně vytvarované placičky smažíme na oleji 2 minuty z každé strany. Pokud byste raději zdravější variantu, můžete dát placičky upéct na pečicí papír do trouby na 15 minut na 180°. V půlce pečení placičky otočte.


Dobrou chuuuuť! 🍽


- Broccoli

2 komentáře

  1. Tofu placičky si občas dělám, ale podle jiného receptu a zbožňuji je :) Baru, děkuji za inspiraci na jinou obnovu, někdy až si je zase budu dělat, tak je zkusím podle toho tvého receptu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat