Chipotle

1. prosince 2017



Chipotle je nejenom pálivá chilli paprička, ale říká se tak i typické kombinaci potravin, kterou se nejčastěji plní burrito. Tuhle mexickou mňamku si můžete dopřát i v případě, kdy zrovna nemáte tortilly, jídlo je za chvíli hotové, je zdravé, a pokud zbožňujete kombinaci rýže a fazolí jako já, tak si rozhodně pochutnáte!


V podstatě ani nejde tak úplně o recept, protože jediné, co musíte uvařit, je rýže. No a pokud právě nějaký zbytek uvařené rýže máte, tak je to vlastně celé úplně bez práce a tohle je jen takový tip, jak zbylou rýži využít 😉



Suroviny na 2 porce: 
• 300 g uvařené hnědé rýže 
• 1 plechovka sterilovaných černých fazolí 
• 1 malá plechovka sterilované kukuřice 
• 1 zralé avokádo 
• 2 větší rajčata 
• ½ červené cibule 
• sůl 
• pepř 
• drcené chilli 
• ½ lžíce olivového oleje 
• ¼ limetky




1. Sterilované fazole a kukuřici slijeme a pořádně propláchneme, avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky nebo rozmačkáme a zakápneme limetkou, aby nezhnědlo.

2. Na rajčatovou salsu si nakrájíme rajčata na kostičky, přidáme velmi najemno nakrájenou červenou cibuli, zakápneme olivovým olejem, ochutíme špetkou soli a pepře, přidáme drcené chilli dle chuti (já dávám hodně 😈) a vše dohromady promícháme v misce.

3. No a to je z vaření tak vše. Já jím chipotle většinou tak, že rýži a fazole si přihřeju, pak přidám kukuřici, rajčatovou salsu a na horu avokádo a na závěr to ještě celé zakápnu limetkou a úplně celé zamíchám dohromady. Nevypadá to pak už sice tak pěkně, ale chutě se tak propojí a výsledek je bomba!



Znáte chipotle? 😊



- Broccoli

2 komentáře

  1. Ty jo, chipotle už jsem neměla ani nepamatuju :) musím napravit...

    OdpovědětVymazat