Chipotle je nejenom pálivá chilli paprička, ale říká se tak i typické kombinaci potravin, kterou se nejčastěji plní burrito. Tuhle mexickou mňamku si můžete dopřát i v případě, kdy zrovna nemáte tortilly, jídlo je za chvíli hotové, je zdravé, a pokud zbožňujete kombinaci rýže a fazolí jako já, tak si rozhodně pochutnáte!
V podstatě ani nejde tak úplně o recept, protože jediné, co musíte uvařit, je rýže. No a pokud právě nějaký zbytek uvařené rýže máte, tak je to vlastně celé úplně bez práce a tohle je jen takový tip, jak zbylou rýži využít 😉
Suroviny na 2 porce:
• 300 g uvařené hnědé rýže
• 1 plechovka sterilovaných černých fazolí
• 1 malá plechovka sterilované kukuřice
• 1 zralé avokádo
• 2 větší rajčata
• ½ červené cibule
• sůl
• pepř
• drcené chilli
• ½ lžíce olivového oleje
• ¼ limetky
1. Sterilované fazole a kukuřici slijeme a pořádně propláchneme, avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky nebo rozmačkáme a zakápneme limetkou, aby nezhnědlo.
2. Na rajčatovou salsu si nakrájíme rajčata na kostičky, přidáme velmi najemno nakrájenou červenou cibuli, zakápneme olivovým olejem, ochutíme špetkou soli a pepře, přidáme drcené chilli dle chuti (já dávám hodně 😈) a vše dohromady promícháme v misce.
3. No a to je z vaření tak vše. Já jím chipotle většinou tak, že rýži a fazole si přihřeju, pak přidám kukuřici, rajčatovou salsu a na horu avokádo a na závěr to ještě celé zakápnu limetkou a úplně celé zamíchám dohromady. Nevypadá to pak už sice tak pěkně, ale chutě se tak propojí a výsledek je bomba!
Znáte chipotle? 😊
- Broccoli
Ty jo, chipotle už jsem neměla ani nepamatuju :) musím napravit...
OdpovědětVymazatTaky jsem teď po delší době dostala hroznou chuť :)
Vymazat