Receptů na kari není nikdy dost a tento potěší především všechny milovníky hub! Na žampionové kari není potřeba žádné velké množství surovin a navíc je hotové opravdu za chvilku.
Já jsem použila extra malé (ale hodně roztomilé! 😍) žampionky, které jsem do kari přidala vcelku. Pokud budete požívat klasické žampiony, nekrájejte je na plátky, ale pouze je přeřízněte na půlky nebo čtvrtky. Zachovají si tak pěkně tvar a nerozvaří se.
Suroviny na 4 porce:
• 1 lžíce oleje
• 1 cibule
• 2 stonky řapíkatého celeru
• 2 stroužky česneku
• 2 lžičky kurkumy
• 1 lžíce kari pasty
• 300 g žampionů
• 150 g kukuřice (mražené či konzervované)
• 1 lžíce oleje
• 1 cibule
• 2 stonky řapíkatého celeru
• 2 stroužky česneku
• 2 lžičky kurkumy
• 1 lžíce kari pasty
• 300 g žampionů
• 150 g kukuřice (mražené či konzervované)
• 1 plechovka kokosového mléka 400 ml
1. V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme najemno pokrájenou cibuli. Až mírně zesklovatí, přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a minutku ho s cibulí restujeme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony a kukuřici a vše zaprášíme kurkumou a zamícháme.
2. Následně vše zalijeme 1 dcl vody, přidáme kari pastu a na závěr plechovku kokosového mléka (můžete použít jen tu tekutou část a tu pevnější si nechat třeba na nějaký dezert, já jsem to tam ale prskla celé 😃). Vše necháme 10 - 15 minut povařit.
3. Hotové kari podáváme s rýží.
Dobrou chuť!
🥦
tak toto vyzerá naozaj fantasticky! ;)
OdpovědětVymazatMoc děkuji! <3
Vymazat