Fazolové chili

15. srpna 2018



No co si budem povídat, když nejíte maso, tak někde ty slavné bílkoviny nabrat musíte 😅 Luštěniny jsou v tomto případě trefa do černého a fazole navíc obsahují kopu železa, takže chodokrevnost nehrozí! Ne, konec srandy, fakt jezte luštěniny, a pokud máte rádi jemně pálivá jídla, tak si určitě uvařte tohle chili 😍 Určitě u tohoto receptu doporučuji fazole dopředu namočit alespoň na 10 hodin a následně zvlášť uvařit. Samotné chili už pak bude hotové za chvilku.




Suroviny na 4 porce:
• 500 g uvařených černých fazolí
• 1 cibule
• 5 rajčat
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• 100 g kukuřice
• 4 stroužky česneku
• 1 lžička mletého kmínu
• 1/2 lžičky mletého koriandru
• 1 lžička mleté uzené papriky
• 1/2 lžičky mletého chilli 
• 1 lžíce oleje
• sůl, pepř





1. V hrnci si rozehřejeme olej a dáme na něj restovat najemno pokrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Poté přidáme kmín, koriandr, uzenou papriku, chilli a rajčatový protlak a vše podlijeme velkou sklenicí vody.

2. Do hrnce přisypeme fazole, ochutíme solí, pepřem a česnekem a vše necháme 20 minut dusit.
Na závěr přidáme kukuřici a necháme ještě 5 minut povařit.


K hotovému chili se nejlépe hodí rýže, já jsem si ho navíc při podávání zjemnila lžící sójové zakysané smetany 😋




🥦

2 komentáře