Tofu kapr s bramborovým salátem

22. prosince 2018



Myslím, že nejenom většina z nás, ale i kapři by určitě chtěli zažít klidné Vánoce. Nechte je letos v rybníce a vyzkoušejte vatiantu štědrovečerní večeře, která nikomu neublíží. Vůbec to přitom neznamená, že se musíte vzdát veškerých tradic. Tofu kapříci s bramborovým salátem na vánoční stůl bez problému zapadnou. Tak šťastné a veselé! 🎄




Tofu kapr:
• 1 balení uzeného tofu
• 70 g hrašky
• strouhanka
• koření na ryby
• olej na smažení


Bramborový salát:
• 2 kg salátových brambor
• 2 cibule
• 5 ks sterilovaných okurek
• 1 menší celer
• 3 ks petržele
• 3 ks mrkve
• 1 menší konzerva sterilovaného hrášku
• 1 menší konzerva sterilované kukuřice
• 1 kelímek rostlinné majonézy
• sůl a pepř
• olej



Postup - tofu kapr:
1. Kostku tofu podélně rozkrojíme na dva tenší plátky, takže nám vzniknou dva kapříci. Z tofu nožem vykrojíme libovolný tvar ryby. Tofu z obou stran posypeme kořením na ryby. (Pokud chcete, aby mělo tofu opravdu rybí chuť, obalte ho ještě v mořské řase, je to super!)

2. Hrašku smícháme s trochou vody a vytvoříme takové hustší těstíčko. Tofu kapra v něm obalíme a pak ještě jednou ve strouhance. Následně ho klasicky osmažíme jako řízek.

Bramborový salát:
1. Den dopředu si uvaříme brambory ve slupce. Taktéž si uvaříme kořenovou zeleninu.

2. Cibuli nakrájíme nadrobno, na troše oleje ji orestujeme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a protlačíme přes kolečko s mřížkou. Uvařenou zeleninu a okurky nakrájíme na kostičky. Vše dáme k bramborám, přidáme orestovanou cibulku a salát osolíme a opepříme. Poté vmícháme  hrášek a kukuřici a na závěr přidáme majonézu (pokud to tak máte rádi, můžete salát ochutit trochou láku z okurek).


3. Salát je nejlepší nechat odležet do druhého dne.


Vím, že na salát má každá rodina svůj vlastní recept, mnohdy se i v rámci rodiny dělá salátů více (my to tak třeba máme 😄). Co dáváte Vy do toho svého? ☺️



🥦

Okomentovat