Kapusta je úžasně zdravá košťálová zelenina, kterou... moc lidí nemusí. Což je podle mě ale proto, že ji většinou známe jen jako do mrtva udušenou přílohu k masu a knedlíkům. Kapustu přitom stačí jen minutku blanšírovat nebo napařit aby změkla a pokud ji hned poté zchladíte ve studené vodě, zůstane nádherně zelená a skvěle se hodí do salátu nebo třeba na závitky.
Kapustový salát je podle mě úplně nejlepší v kombinaci s nějakým čestvým nebo sušeným ovocem a oříšky a skvěle se k němu hodí nakyslý hořčičný dresing. Hodí se jako příloha i jako lehký hlavní chod 🥗
Suroviny na 2 porce:
• 6 listů kapusty
• 1/2 jablka
• hrstka hrozinek
• 10 mandlí
Dresing:
• 1 vrchovatá lžíce hořčice
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce balsamica
• šťáva z půlky menšího citrónu
1. Kapustové listy minutku povaříme nabo napaříme a hned poté je zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
2. Z kapustových listů vyřízneme tuhé košťály a listy nakrájíme na proužky. Ke kapustě přidáme jablíčko pokrájené na tenké plátky, hrozinky a nadrobno pokrájené mandle.
3. Všechny ingredience na dresing smícháme v mističce, poté přilijeme k salátu a pořádně promícháme.
Co Vy a kapusta? Ano nebo ne-e? 😊
🥦
Já kapustu moc nemusím. :-( Ale tady vypadá opravdu skvěle! Díky za tip. :)
OdpovědětVymazatTereza's journal
No ona právě v tomhle receptu nechutná tak "kapustově" :D Takhle lehce spařená nemá takovou tu typickou vůni a chuť, kvůli které ji obvykle lidi moc nemusí, když se vaří nebo dusí :)
Vymazat