Houbová tofu smaženice

26. srpna 2019



Jediná věc, co mám na končícím létu ráda, jsou lesní houby. Patřím k těm, co odmalička chodili s rodiči houbařit pravidelně, měli jsme samozřejmě ta svá "zaručená místa" a pokaždé, když někdo našel houbu, všichni jsme se na to místo seběhli a hledali dál, protože "každý hřib má přece bratra" 😅 Jinak pro mě osobně houby vždycky byly asi nejoblíbenější ingredience vůbec, dávala bych je všude a přijde mi, že každé jídlo chutná s houbami lépe 😄 Smaženice je taková klasika, kterou každoročně z hub děláme jako první a já na ni nedám dopustit! Tady je moje bezvaječná verze ☺️
Suroviny na dvě porce:
• 1 cibule
• 250 g lesních hub (nejlépe různé druhy)
• 200 g lahůdkového tofu
• 2 stroužky česneku
• 1 rovná lžička kurkumy
• 1 lžička sušené majoránky
• 2 lžíce oleje
• černá sůl, pepř

K podávání:
• topinky
• pažitka


1. V pánvičce rozehřejeme olej a dáme na něj restovat nejemno pokrájenou cibuli. Až mírně zesklovatí, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a asi 4 minuty je restujeme s cibulí. 

2. Až se houby začnou přichytávat ke dnu pánvičky, podlijeme je troškou vody, přidáme rozmačkaný česnek, pepř a majoránku a houby necháme asi 10-15 minut dusit do změknutí a dokud se nevypaří většina vody.

3. Nakonec přidáme rozdrobené tofu, které zaprášíme kurkumou a vše pořádně promícháme. Teprve když je smaženice hotová, přidáme na ochucení černou sůl, která jídlu dodá typickou vajíčkovou chuť a vůni.

4. Podávejte s topinkami a posypejte pažitkou či jinou oblíbenou bylinkou.


Jaké je Vaše oblíbené houbové jídlo? 🍄


🥦

Okomentovat