No umíte si představit zimní období bez svařáku? 🍷 V průběhu adventu si ho můžete dát na každém vánočním trhu, jinak si ho můžete ale i velmi jednoduše a rychle uvařit v teple domova. Když ale říkám uvařit, tak to vlastně nemyslím úplně doslova, protože svařák by se určitě vařit neměl (protože nikdo přece nechce přijít o ten alkohol). Pak už stačí jen dobré červené víno, koření a já do něj ještě přidávám pomeranč! 🍊
Suroviny na 0,75 l svařáku:
• 0,75 l červeného vína
• 3 lžíce třtinového cukru
• 2 kousky celé skořice
• 3 hvězdičky badyánu
• 1 lžíce hřebíčku
• 1 bio pomeranč
1. Do středního rendlíku vsypejte třtinový cukr společně s veškerým kořením a dejte na sporák. Koření se krásně rozvoní a cukr nechejte chviličku jemně zkaramelizovat.
2. Hned poté přilijte víno. Do vína dále přidejte půlku na kolečka nakrájeného pomeranče i s kůrou a druhou půlku do vína vymačkejte.
3. Víno postupně míchejte a ohřívejte na středním plameni. Až se ze svařáku začne lehce kouřit, je hotovo! Dle chuti můžete svařák ještě následně dosladit.
Bez jakého nápoje si nedokážete představit Vánoce? ❄️
🥦
Mňam, také děláváme a prostě to k tomuhle období tak nějak patří :)
OdpovědětVymazatU mě na blogu mám zase recept na domácí vánoční punč, tak pokud miluješ svařáky či punče, můžeš vyzkoušet.. :)
Tak to určitě mrknu, o Vánocích to úplně miluju ♥
Vymazat