Suroviny:
• 1 balení listového těsta
• 200 ml zakysané smetany (sójové nebo kokosové)
• 1/4 menší cukety
• 400 g zeleného chřestu
• 4 stroužky česneku
• šťáva z půlky citrónu
• sůl a pepř
1. Z chřestu nejprve odlomíme dřevnaté konce a dáme ho pouze na minutku spařit do vroucí vody. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka.
2. Listové těsto si rozválíme do tvaru obdélníku (já jsem si ale v poslední době oblíbila kupovat těsto už rozválené a nemůžu si to vynachválit! 😃). Okraje těsta trochu přehneme dovnitř koláče, aby nám zakysaná smetana pak nevytekla.
3. Zakysanou smetanu ochutíme rozmačkaným česnekem (není třeba s ním šetřit 🧄❤️), citrónovou šťávou, solí a pepřem. Smetanu pak rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Na půlku koláče položíme chřest a na druhou plátky cukety.
4. Pečeme na 180° přibližně 15 až 20 minut, dokud okraje koláče nezezlátnou.
Na koláč můžete dát prakticky cokoliv, co máte rádi. Skvělý je například i s pórkem nebo rajčátky. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, co jste si na něj dali! ☺️
🥦
Tohle vypadá velmi chutně. :)
OdpovědětVymazatVítejte u Mišky
♥
VymazatSuper recept!
OdpovědětVymazat♥
Vymazat