Dýňové rizoto s tofu

22. září 2020



Dýňové rizoto je pro mě symbolem podzimu 🍂 S tím klasickým italským toho ale má společného opravdu pramálo. Místo kulatozrnné rýže jsem použila dlouhozrnnou, víno jsem nahradila kokosovým mlékem a místo parmezánu jsem ho ochutila špetkou chili. Bylo ale tak výborné, že jsem se o něj s Vámi chtěla podělit 🧡


Suroviny na 4 porce:
• 400 g rýže
• 1 menší dýně hokaido
• 1 balení lahůdkového tofu
• 1 cibule
• 400 ml kokosového mléka
• 1/2 lžičky kurkumy
• špetka římského kmínu
• špetka sušeného chili
• sůl a pepř



1. Nejprve si dýni rozpulte, vydlabejte semínka a poté ji nakrájejte na malé kostičky. Následně ji vložte do vysoké pánve, zalijte vodou, aby byla zakrytá a nechejte dusit cca 30 minut. Je žádoucí, aby se dýně postupně téměř rozvařila.

2. K měkké dýni přisypejte rýži a vše zalijte kokosovým mlékem. Ochuťte solí, pepřem, římským kmínem, špetkou chili a přisypejte trošku kurkumy. Vše nechejte vařit přibližně 15 minut, dokud rýže nezměkne a rizoto nemá požadovanou konzistenci (často míchejte!). Pokud je rizoto moc hutné, přilijte trošku vody nebo zeleninového vývaru.

3. Vedle na pánvičce si orestujte najemno nakrájenou cibuli a tofu pokrájené na kostičky. Tofu s cibulkou na závěr vmíchejte do hotového rizota.


P.S. Pokud máte pocit, že na fotkách vidíte pod stolem plyšové prasátko, tak se Vám to, prosím Vás, nezdá. Hlídalo tam 🤦🏻




🥦




2 komentáře