Asijské nudle nemusí být vždy těžkým jídlem plným glutamátu. Tento salát s rýžovými nudlemi a hromadou křupavé zeleniny je osvěžující variantou asijského jídla, kterou oceníte například během letních dnů. Salát skvěle dochutí arašídový dresing a pokud chcete jídlo ještě více ozvláštnit, můžete rýžové nudle obarvit nějakou přírodní přísadou.
Já jsem například využila vodu z uvařeného červeného zelí, díky které jsou nudle nádherně fialové. Po řepě budou zase růžové nebo můžete využít některou ze superpotravin - například prášek z modré spiruliny bude zaručeně efektní!
1. Okurku, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky. Arašídy překrájíme na menší kousky. Veškeré suroviny na zálivku smícháme v misce, pokud je zálivka moc hutná, přidáme trošku vody nebo více sójové omáčky.
2. Nudle vermicelli vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou doplněnou o šťávu z červeného zelí a necháme přibližně 8 minut odstát, nudle není třeba vařit. Nudle poté slijeme a propláchneme studenou vodou, aby úplně vychladly.
3. Salát je možné servírovat dvěma způsoby - každou surovinu dát na talíř zvlášť nebo rovnou nudle promíchat se zeleninou a zálivkou, to je již na Vás! Hotový salát posypeme drcenými arašídy, sezamovými semínky a koriandrem.
Schválně, co Vy a koriandr? Ano či ne? 😃
Okomentovat