Suroviny na 2 porce:
• 180 g tofu natural
• 1 červená cibule
• 1 červená paprika
• 1/2 ananasu
• 2 lžíce kukuřičného/tapiokového škrobu
• olej
Omáčka:
• 2 lžíce sójové omáčky
• 2 lžíce rýžového octa
• 100 g kečupu
• 5 lžic vody
• 1/2 lžíce třtinového cukru
• 1/4 lžičky chilli vloček
Na ozdobu:
• jarní cibulka
• sezamová semínka
1. Tofu vyndejte z obalu a pořádně osušte. Poté ho pokrájejte na kostky a obalte v tenké vrstvě škrobu. Ananas, cibuli a papriku pokrájejte na větší kousky. Veškeré suroviny na sweet chilli omáčku smíchejte v misce.
2. Ve vyšší pánvičce rozpalte olej a dejte na něj restovat tofu. Když se na tofu udělá křupavá kůrčička, přidáme ananas, papriku a cibuli a dále restujeme, dokud zelenina nezměkne. Trvá to přibližně 10 minut. Na závěr přilijeme připravenou omáčku a už jen prohřejeme.
3. Směs ozdobíme jarní cibulkou a sezamovými semínky a podáváme s jasmínovou rýží.
Zdravim Barboro, skvely recept! Varil sem ho jiz dvakrat a v obou pripadech se povedl. Jedine co mi uplne nevyslo byl ten prvni krok, oprazeni tofu se skrobem. V obou pripadech se mi stalo, ze sem ten skrob na panvicce pripalil. Coz v konecnem dusledku nebyl problem, ale i tak me zajima, jak tomu predejit. Neporadite?
OdpovědětVymazatAhoj Matěji, moc děkuji! Co se týče smažení tofu, možná bych přidala trošku více oleje a pohlídala teplotu, aby nebyl až moc rozpálený :) Snad to pomůže ♥
Vymazat