Sweet chilli tofu s ananasem

28. ledna 2022

 

Tipů na rychlá jídla z pánve není nikdy dost, takže připravte wok a za 15 minut může být jídlo na stole. S čerstvým ananasem bude jídlo samozřejmě chutnat lépe, pokud ale máte doma konzervu kompotovaného, lze ji také využít. Já osobně konzervovaný ananas málokdy používám do sladkých jídel, ale většinou s ním vymyslím nějakou asijskou směs, do které se skvěle hodí 🍍


Suroviny na 2 porce:
• 180 g tofu natural
• 1 červená cibule
• 1 červená paprika
• 1/2 ananasu
• 2 lžíce kukuřičného/tapiokového škrobu
• olej

Omáčka:
• 2 lžíce sójové omáčky
• 2 lžíce rýžového octa
• 100 g kečupu
• 5 lžic vody
• 1/2 lžíce třtinového cukru
• 1/4 lžičky chilli vloček

Na ozdobu:
• jarní cibulka
• sezamová semínka


1. Tofu vyndejte z obalu a pořádně osušte. Poté ho pokrájejte na kostky a obalte v tenké vrstvě škrobu. Ananas, cibuli a papriku pokrájejte na větší kousky. Veškeré suroviny na sweet chilli omáčku smíchejte v misce.

2. Ve vyšší pánvičce rozpalte olej a dejte na něj restovat tofu. Když se na tofu udělá křupavá kůrčička, přidáme ananas, papriku a cibuli a dále restujeme, dokud zelenina nezměkne. Trvá to přibližně 10 minut. Na závěr přilijeme připravenou omáčku a už jen prohřejeme.

3. Směs ozdobíme jarní cibulkou a sezamovými semínky a podáváme s jasmínovou rýží.


Co Vy říkáte na ovoce ve slaném jídle? 🤔


- B.


2 komentáře

  1. Zdravim Barboro, skvely recept! Varil sem ho jiz dvakrat a v obou pripadech se povedl. Jedine co mi uplne nevyslo byl ten prvni krok, oprazeni tofu se skrobem. V obou pripadech se mi stalo, ze sem ten skrob na panvicce pripalil. Coz v konecnem dusledku nebyl problem, ale i tak me zajima, jak tomu predejit. Neporadite?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Matěji, moc děkuji! Co se týče smažení tofu, možná bych přidala trošku více oleje a pohlídala teplotu, aby nebyl až moc rozpálený :) Snad to pomůže ♥

      Vymazat