Houbový guláš

21. srpna 2016




Počasí letos houbám opravdu svědčí a tak tu mám jednu klasiku - houbový gulášek. Při klasickém masovém guláši se u plotny zaseknete na pár hodin, ale na tenhle houbový Vám bude stačit jen jedna. Čím více druhů hub do něj dáte, tím bude guláš lepší.







Suroviny na 4 porce:
• 400g čerstvých lesních hub
• 2 velké cibule
• 1 lžíce majoránky
• 2 lžíce mleté sladké papriky
• 1 lžička mleté pálivé papriky
• 2 lžičky mletého římského kmínu
• 1 lžička mletého koriandru
• špetka mletého pepře
• 1,5 l zeleninového vývaru
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl dle chuti
• 2 lžíce řepkového oleje









1. Na oleji si zpěníme na jemno pokrájenou cibuli. Až zezlátne, přisypeme sladkou papriku, pálivou papriku, římský kmín a koriandr. 

2. Následně přisypeme očištěné a nakrájené houby, promícháme je v koření a poprášíme moukou. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vaříme asi hodinu na mírném plameni.

3. K hotovému guláši přikusujeme chlebík.





Dobrou chuť!






- Broccoli

Okomentovat