Ať poslední dobou vařím cokoliv, vrazím tam pokaždé dýni. Nikdy se nám pěstování dýní nijak zvlášť nedařilo, ale letos je to bomba, sklízíme už od konce července a pořád dozrávají nové a nové a já pořád přemýšlím, co z nich udělat zase nového. Padla řada na zeleninové kari, ve kterém hraje hlavní roli právě jedno takové milé hokkaido.
Suroviny:
• 1/2 dýně hokkaido
• 1/2 brokolice
• 3 řapíky celeru
• 1/2 fenyklu
• 1 menší cuketa
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 3 stroužky česneku
• 1 lžíce kurkumy
• 2 lžičky římského kmínu
• 2 lžičky římského kmínu
• 2 lžičky mletého koriandru
• 2 lžičky sušeného chilli
• 200 ml kokosového mléka
• 1 lžíce kokosového oleje
• sůl
• pepř
• sůl
• pepř
1. V hrnci si rozehřejte olej a přidejte najemno pokrájenou cibuli. Až trošku zezlátne, přisypejte na plátky pokrájený česnek, kurkumu, římský kmín a koriandr a nechejte několik vteřin koření rozvonět.
2. Poté přidejte na kostičky nakrájenou dýni, na malé kousky pokrájený řapíkatý celer a fenykl a zamíchejte, aby se v koření vše pěkně obalilo a podlijte vodou tak, aby byla zelenina zakrytá.
3. Po patnácti minutách vaření přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, chilli a osolte a opepřete.
4. Po dalších desíti minutách přidejte růžičky brokolice a vařte ještě 3 minuty. Na závěr do kari přimíchejte kokosové mléko a nechejte krátce provařit.
Tip: Kari podávejte s rýží nebo plackami čapátí.
Dobrou chuť!
- Broccoli
Okomentovat