Asijský mrkvový salát s houbami

2. února 2017




Saláty nejsou v zimě zrovna vyhledávaným jídlem, jelikož když mrzne, máme spíš chuť na něco, co nás zasytí a zahřeje. Tento teplý asijský salát však splňuje obojí. Budete potřebovat jen pár ingrediencí, jednu pánvičku a pouhých 5 minut času na vaření. Za okamžik máte lehký oběd nebo rychlou večeři.








Suroviny na 1 porci:
• 3 střední mrkve
• 3 sušená jidášova ucha
• 1/2 chilli papričky
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1/2 lžíce kokosového oleje
• sůl
• pepř
• černý sezam a hrstka čerstvého koriandru na ozdobu











1. Nejprve si dáme na hodinu namočit jidášovo ucho, které ve vodě změkne a několikanásobně nabobtná. Poté z něj odkrájíme pevné části, kterými houba drží na stromě a zbytek pokrájíme na nudličky. Pak očistíme mrkev, kterou následně škrabkou na zeleninu nastrouháme na tenké proužky.

2. V pánvičce si rozehřejeme kokosový olej, přidáme nastrouhanou mrkev, houby, najemno pokrájenou chilli papričku, sójovou omáčku a vše osolíme a opepříme. Restujeme jen 5 minut, dokud mrkev nezměkne.

3. Salát ozdobte černým sezamem a koriandrem a podávejte ho teplý.






Jaké zimní saláty si děláte Vy? :)







- Broccoli

Okomentovat