Cizrnová pomazánka s čerstvými rajčátky

6. března 2017




Když mám chuť na nějakou pomazánku, zvykla jsem si jako základ nejčastěji použít nějakou luštěninu. Vařené fazole, čočku nebo cizrnu jednoduše rozmixuju, trochu naředím s nějakou tekutinou a ochutím kořením, zeleninou či čerstvými bylinkami. Takové pomazánky jsou snadné, chutné a plné bílkovin.


Jednu takovou mám tady i dnes, zaklad tvoří cizrna, kterou jsem doplnila čerstvými cherry rajčátky a citronovou šťávou. Na chlebík ráno k snídani je ideální!








Suroviny:
• 300 g vařené cizrny (nebo 1 plechovka sterilované)
• 5 cherry rajčátek
• šťáva z půlky citrónu
• 2 stroužky česneku
• 3 lžíce olivového oleje
• sůl
• pepř










1. Cizrnu vložíme do mixéru společně česnekem, na půlky překrájenými rajčátky, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, přilijeme olivový olej a mixujeme na jemnou pastu.

2. Pokud je hmota příliš hutná a mixování se nadaří, dolijte trošičku vody.





Jde v podstatě o takový rajčatový hummus bez tahini, takže pokud máte hummus rádi, bude Vám stoprocentně chutnat i tato pomazánka :)






- Broccoli

6 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Já do ní vždycky dám, co mám zrovna doma a je super pokaždé :*

      Vymazat
  2. Trochu mi to připomíná humus, ale to nic nemění na tom, že to musí být chuťově výborný :) V Lidlu to mají se sušenými rajčaty a bazalkou a udělat to domácí musí být taky určitě super :) Určitě to vyzkouším, plechovku cizrny tady akorát mám a navíc to na fotkách vypadá ultra lákavě :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně jak hummus a ten já zbožňuju, takže všechny cizrnové pomazánky jsou moje! :)

      Vymazat
  3. Super. Recept už mám opsaný, cizrnu doma mám, tak o víkendu vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat