Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

30. října 2019



Čokoládovo arašídové košíčky jsou sladkou dobrotou, kterou zvládnete velmi rychle, bez pečení a budete na ně navíc potřebovat jen 3 základní ingredience. Pak už stačí mít připravené jen papírové nebo silikonové košíčky a trochu místa v mrazáku. Za chvíli tak budete mít hotové sladké pohoštění pro návštěvu či rychlé nepečené cukroví na Vánoce 


Suroviny na cca 12 košíčků:
• 100 g kvalitní hořké čokolády
• 6 lžic arašídového másla
• 2 lžíce kokosového oleje 
• 1 lžíce agávového sirupu na doslazení (libovolné)

Na ozdobu:
• rozdrcené lyofilizované maliny
• nasekané pistácie



1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a do košíčků nalijte první vrstvu - stačí jen pár milimetrů. (Pokud používáte čokoládu s vysokým obsahem kakaa, ale zároveň chcete, aby byly košíčky sladší, přidejte do rozpuštěné čokolády lžíci např. agávového sirupu na doslazení). Košíčky s první vrstvou čokolády dejte na 10 až 15 minut zatuhnout do mrazáku.

2. Mezitím si smíchejte arašídové máslo s rozpuštěným kokosovým olejem a po zatuhnutí první čokoládové vrstvy do košíčků nalijte arašídovou vrstvu (šířka vrstvy je na Vás, mně to obvykle vyjde u každého košíčku úplně jinak 😃). Košíčky dejte znovu na 15 minut do mrazáku.

3. Na závěrečnou třetí vrstvu použijte zbytek rozpuštěné čokolády a košíčky posypejte ozdobou dle Vašeho výběru. Já jsem použila lyofilizované maliny a pistácie, velmi hezky ale vypadají například i sušené okvětní lístky nebo kousky arašídů.  Hotové košíčky dejte znovu do mrazáku zatuhnout.




Košíčky uchovávejte v mrazáku (nemusíte se bát je tam mít klidně třeba měsíc) a vyndejte je vždy těsně před podáváním 🥜



🥦

Okomentovat